AJÁNLATKÉRÉS
Slider

Homlokzati hőszigetelés

Az otthonunkban elhasznált fűtési energia nagy része a falon keresztül távozik, ezért a falak hőszigetelő képességének javításával jelentős energia megtakarítást, valamint látványos megújulást érhetünk el. 

A homlokzati hőszigetelő rendszereknek több típusa is van. Nevüket a felhasznált hőszigetelő lemezek fajtájáról kapták.

A leggyakrabban használt homlokzati hőszigetelő rendszerek a következők: 

  • Az EPS hungarocelles hőszigetelő rendszer a legelterjedtebb hazánkban, így ehhez a legkönnyebb kivitelezőt találni.
  • A grafitos EPS hőszigetelő rendszer a hagyományos EPS rendszernél 15%-al hatásosabb hőszigetelést biztosít. Ideális lehet passzív házak hőszigetelésének kialakításához. Emelett akkor lehet még nagyon hasznos, ha helyhiány miatt a hagyományos EPS hőszigetelés nem valósítható meg.
  • A kőzetgyapot hőszigetelő rendszernek is vannak kiemelkedő előnyei. A kőzetgyapot kiváló hangszigetelő tulajdonsága miatt zajos helyeken élőknek tökéletes választást nyújt a kőzetgyapot hőszigetelő rendszer. Kőzetgyapot lemezeket használva gyakorlatilag tűzálló hőszigetelő rendszer építhető meg, így szigorúbb tűzvédelmi szabályozások esetén is kiváló megoldás.

A rendszer további elemei

Ragasztó:

A ragasztó egyrészt a homlokzati és lábazati szigetelés falra történő felragasztására, másrészt a szigetelés dűbelezése és az élvédők felhelyezése után az üvegszövetháló felragasztására, beágyazására is alkalmazható.

Dűbel:

A dűbelezés célja a homlokzati hőszigetelés rögzítésének megerősítése. A szükséges dűbel hosszúságot a szigetelőanyag vastagsága, a rögzítési mélysége (a dűbel leírásban megtalálható), a ragasztó vastagsága (kb.: 1,5cm) és ha van, akkor a régi vakolat vastagságának az összege adja meg.

ejot-str-u-dubel
Üvegszövet háló:

Az üvegszövet hálót a homlokzati hőszigetelő rendszerek cementes glettelő és ágyazó rétegeinek erősítése használják.

masternet-solid
XPS:

Az XPS olyan zártcellás polisztirol mely kiválóan alkalmas lábazat, pincefal, árkádalj, koszorú stb. hőszigetelésére.

isomaster-xps
Alapozó:

Homlokzati vagy lábazati vakolatok átlátszó, vagy akár színezhető alapozója. Kitűnően alkalmazható az alapfelület előkészítésére, az egyenletes nedvszívás és megfelelő tapadó-képesség érdekében. 

Vakolat:

A homlokzat egyedi színezésére szolgáló vakolatok között megkülönböztetünk akrilgyanta vagy szilikonos bázisú vékonyvakolatokat, és száladalékot tartalmaz, szintén akrilgyanta bázisú homlokzat festéket. A vakolatokat továbbá kapart hatású vagy gördülőszemcsés kivitelben, valamint 1,5 vagy 2 mm szemcsenagysággal kérhetik. 

Lábazati vakolat:

Magas időjárás és UV állóságának köszönhetően közkedvelt márványvakolat, melyet XPS hőszigeteléssel készülő lábazati hőszigetelő rendszerhez, vagy hagyományos fagyálló cementvakolattal ellátott felülethez is díszítő lábazati vakolataként ajánljuk 

Ha érdekli a homlokzati hőszigetelés, akkor ne habozzon és vegye fel a kapcsolatot ezen az ajánlatkérő űrlapon!

INGYENES SZÁLLÍTÁS
Hőszigetelő rendszereknél.
Keress minket bizalommal a részletekért!

Elérhetőségek