Heti tippek
Slider

Lábazati szigetelés A lábazaton keresztüli hőveszteség szigetelés hiányában 10–15 százalék is lehet. Utólagos szigetelési munkáknál a lábazat szigetelését sokszor kihagyják, ami nem csak a hőmegtartás hatékonyságát rontja, de szinte kivétel nélkül hőhidak kialakulásához is vezet.

A teljes cikk

Hőszigetelő anyagok Hőszigetelő tulajdonsággal minden anyag rendelkezik. Itt azok az anyagok kerültek részletezésre, amelyek hőszigetelés szempontjából hatékonynak tekinthetőek. A hőszigetelő-képesség mutatására szolgál az ún. hővezetési tényező, jele: λ, származtatott mértékegysége: W/mK. Minél kisebb ennek az értéke, annál jobb hőszigetelőről van szó.

A teljes cikk

Alulról hűlő födémek alapvetően két változatban fordulnak elő. Alápincézett épületek esetén a nem fűtött pince födémét hőszigetelni kell, hogy a földszinti helyiségek komfortját létre lehessen hozni. A jó közérzethez az szükséges, hogy a padló hőmérséklete max. 2,5 ºC-kal legyen kisebb, mint a levegőé.

A teljes cikk

Egy nem régiben elkészült felmérés eredményei szerint – nem meglepő módon – a megkérdezettek 77%-a a fűtésköltség csökkenését várja otthona energiamegtakarító beruházásaitól. Joggal, hiszen az épület korszerű hőszigetelési rendszerrel történő hőszigetelése után akár a fűtési rezsi 30-50 % is megtakarítható. De mennyibe is kerül mindez?

A teljes cikk

Ha családi házunk energiamegtakarító beruházásán gondolkodunk, a teljesség igénye nélkül a következőket érdemes áttekintenünk: Használjuk a tetőteret, vagy tervezzük használatát? Korszerű-e tető szigetelése, vagy van-e a cserép alatt egyáltalán szigetelés? Kell-e? Milyen a fejünk feletti és a lábunk alatti födém, aljzat állapota? Szigetelt-e vagy nem? Milyen a falazat anyaga, és …

A teljes cikk

1. A padlón kijelöljük a válaszfal helyét. Ezt követően zsinór vagy valamelyik profil segítségével felrajzoljuk a szerelési vonalat. Ne feledkezzünk meg az esetleges ajtótokokról. Vízmérték és vonalzó segítségével a környező falakon és a mennyezeten is bejelöljük a fal helyét. Figyelem: az alapszerkezet (gipszkarton profilváz) helyét jelöljük ki, ezért a méretezés …

A teljes cikk

Szárazépítési szerkezeteket csak olyan hőhatásoknak szabad csak kitenni, ahol a felületi hőmérsékletük tartósan nem lépi túl a +50 ˚C-ot.

A teljes cikk

INGYENES SZÁLLÍTÁS
Hőszigetelő rendszereknél.
Keress minket bizalommal a részletekért!

Elérhetőségek